неділя, 22 листопада 2020 р.

Україна - країна гідності та свободи

 





В Україні щороку 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи. Цей день присвячений двом революціям, які відбулися в Україні – Помаранчевій революції, яка була у 2004 році, та Революції Гідності – у 2013 році й залишили визначальний і незабутній слід в історії.

         Свято започаткував у 2014 році п’ятий президент України Петро Порошенко указом "Про День гідності і свободи" з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття. В цей день українці вшановують патріотизм і мужність своїх співвітчизників, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Учні, прослухавши розповідь класних керівників «Майдан – шлях до свободи» та переглянувши відео «Революція гідності: як це було…» , дізналися, що 21 листопада 2013 року мирна акція у центрі Києва громадян України, здебільшого студентів, проти відмови керівництва країни від курсу на європейську інтеграцію закінчилася розгоном поліцією та побиттям учасників.   Що саме ця  подія стала початком Революції гідності. Щоб віддати шану тим людям, які виявили сміливість і боролися за права людини, за наші громадянські права, за наші свободи, школярі виготовили патріотичний ланцюжок «Тільки в єдності наша сила».

Пам’ятаймо та молімося за українських героїв, які поклали свої життя за волю і незалежність України!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...