понеділок, 16 листопада 2020 р.

Толерантність починається з мене...

 



16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. У статті 6 Декларації зазначено: «З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно».

Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є. Це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, здатність сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом встановлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу.

Відеопрезентація-гра «Сонце сяє однаково усім» перенесла школярів до чарівної країни Толерантності, де  вони з захопленням грали ігри, розгадували ребуси, кросворди. Про те, як бути толерантним розповіла практичний психолог п.Юлія. Дуже сподобалася усім хвилинка-заклик «Будьмо толерантними». Кожен отримав символічне сердечко «Толерантність починається з мене», яке буде нагадувати про те, що толерантність починається з кожного з нас. 

         Відмалювавши свою  долоньку, діти подарували частинку добра нашій планеті Земля. Також другокласники опрацювали  і обговорили хмару слів «Толерантність».

Якщо кожен з нас буде толерантним, то світ довкола обов’язково зміниться. І, певна річ, на краще. Тож будьмо добрішими! Будьмо терпимими! Будьмо толерантними один до одного! І буде всім нам щастя.












Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...