пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

НАД БІЛИМ АНГЕЛОМ СКОРБОТИ

 

                     1932-1933 роки! Найчорніший час в історії України. Досі не віриться, що тут у житниці країни – раптово зник хліб, а люди залишились без зернини, адже 1932 рік був щедрим на урожай. Голод позбавив життя мільйони українських селян. Дані про 7 мільйонів загиблих не можна вважати перебільшенням. Знищено ¼ українського населення.

З метою поглиблення знань учнів про Голодомор 1932-1933 рр., його причини та наслідки,  виховання почуття стурбованості кожного долею невинних жертв, формування вміння сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні, проведено тематичний день «Минуле стукає в наші серця».

Діти переглянули та обговорили відео «Ти приніс мені яблуко?»https://www.youtube.com/watch?v=J5yt7kWAhQ , прослухали розповіді людей, які пережили Голодомор (з фрагментів кінострічки «Живі»), долучилися до щорічної акції «Незабутки пам’яті». Власноруч виготовили ангелів, з яких створили меморіальне панно «Над білим ангелом скорботи».

Тож згадаймо у  молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.



































Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...