пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Стій! Зупинись! На дорогу подивись!


З кожним роком на вулицях міст і сіл зростає інтенсивність руху. Ми звикли до розмаїття транспорту і часто не звертаємо уваги на це, безтурботно перетинаючи вулицю. І тоді з вірних помічників людини, транспортні засоби часто стають їхніми ворогами.

За ініціативи ООН в усьому світі відбувається Шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (ManagingSpeeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму. Основна мета тижня #Love30 – запровадження обмеження швидкості до 30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі.

У травні цього року учні долучилися до Першого етапу Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху на тему «Безпечна дорога додому» https://www.blogger.com/blog/post/edit/5967360524490543777/4346999216487813296 , а сьогодні - були учасниками другого етапу Глобального тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

Школярі переглянули відеоматеріалищо стосуються різних аспектів безпеки на дорозі, про які повинні знати діти – дорожні знаки, правила поведінки пішоходів, користування громадським транспортом. Використовуючи матеріали навчально-пізнавального тематичного осередку «Стій! Зупинись! На дорогу подивись!» учні закріпили знання з даної теми - розіграли ситуативні задачі, грали дидактичні ігри «Безпечно-небезпечно», «Дорожні знаки», переглянули інформаційну добірку ілюстрацій «Безпечна дорога».  

Щоб зберегти життя, уникнути неприємних ситуацій на дорозі, слід не тільки знати Правила дорожнього руху, а й завжди їх дотримуватись.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...