пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.

"Навчальний пікнік" вдався...




Ламати стереотипи – насправді дуже цікаво не тільки учням, а й вчителям. Тому можливістю відійти від уставленого порядку проведення уроків ми скористалися сповна і досить креативно. Звернулися до дитячої душі засобами природи, «оживили навчання».
         Пізнавальним та захоплюючим був день навчання під відкритим небом. Ще В. Сухомлинський вважав, що саме в природі вічне джерело дитячого розуму. Також свіже повітря підвищує концентрацію уваги, а незвичайний антураж сприяє кращому засвоєнню матеріалу.
         Взявши гарний настрій, ми вирушили у навчальний похід. У Святовоздвиженському монастирі помолилися, трішки перепочили і помандрували до осіннього лісу.
«Навчальний пікнік» залишив незабутні враження. Школярі отримали знання та практичні навички, які зможуть використовувати в повсякденному житті: навчилися орієнтуватися на місцевості за компасом та місцевими ознаками, пригадали пам’ятку грибника, дізналися як розрізняти і збирати їстівні гриби. Цікаво пройшла дослідницька робота «Вивчаємо дари лісу». Дітям сподобалось з допомогою лупи розглядати та порівнювати зібрані губчасті (маслюки) і пластинчасті (печериці) гриби. А взимку запашний чай із зібраних плодів шипшини наповнить організм корисними вітамінами.
А ще завдяки креативній виставці «Її величність - українська книга», яку оформила завбібліотекою Вібла Б.П., мали змогу ознайомитись із сучасними дитячими українськими авторами та їх творчістю.  Працюючи в арт-майстерні, колективно створили колаж вражень «Наша творчість».

Чудова погода, різноманітні ігри та забави зробили дітей щасливими. Щасливі люди виростають із щасливих дітей, яких школа надихає, підтримує та готує до дорослого життя.




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...