понеділок, 14 жовтня 2019 р.

На захисті України


День Захисника України - це мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато
і тим, хто нині з автоматом наш спокій береже
і захищає велику всю родину – рідну вільну Україну.

Осінь. Найбагатша, найщедріша пора. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени, а осокори вже скинули своє золотисте вбрання. Земля переливається всіма відтінками золота, а над нею синє, чисте, бездонне небо. Це знову, вже вкотре, приходить до нас Прекрасна Діва Марія.
14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.  Свято Покрови було головним для українських вояків - від козацтва до Української повстанської армії.
 З 2014 року, саме на Покрову Пресвятої Богородиці, Президент України Петро Порошенко встановив щорічно відзначати — День захисника України.
Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами.
Виконуючи цей почесний обов'язок наші захисники бережуть мир і спокій своєї Батьківщини, стоять на сторожі її інтересів.
З метою формування національної свідомості  та патріотичного виховання наші учні традиційно підготували і передали на Схід вітальні листівки, взяли участь у конкурсі малюнків «Україна – моя рідна земля», долучилися до привітань односельчан-воїнів АТО, прослухали захоплюючі розповіді про героїчні вчинки наших захисників.
У рамках тематичного тижня «Батьківщина» першокласники дізналися про історію створення свята, обговорили, якими рисами треба володіти, щоб стати захисником/захисницею. У сільській бібліотеці переглянули книжки, в яких розповідається про козаків.
 Щиро, від усього серця вітаємо тих, чия професія – захищати Батьківщину.
Бажаємо козацького здоров’я, незламності духу, віри у свої сили та перемоги.
Зі святом - Днем захисника України!
Свята Покрово, козацька мати!
Візьми під опіку кожного солдата.
Хто в бою за волю, за свою країну.
Хай повернуться додому, у родину.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...