субота, 7 березня 2020 р.

Світова епідемія - коронавірус


У світі поширюється небезпечна хвороба  –  коронавірус. Перші випадки зараження раніше невідомим коронавірусом були зафіксовані 31 грудня в китайському місті Ухань. Станом на 4 березня коронавірус атакував вже щонайменше 80 країн світу на усіх континентах, крім Антарктиди. Від недуги у всьому світі померли  щонайменше 3 200 людей, а 92 862 були заражені. Коронавірус вражає дихальну систему, шлунково-кишковий тракт або нервову систему, може викликати бронхіт і пневмонію і стає причиною смерті людей.

Діти прослухали інформацію про коронавірус, переглянули відеоролики «Бережи себе», обговорили рекомендації для уникнення зараження коронавірусом, отримали пам’ятки «Коронавірус: заходи обережності». Також побували на зустрічі з медичними працівниками Глинянської лікарні.
              Рекомендації для уникнення зараження коронавірусом
1. Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами.
2. Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хусткою. Використану хустку слід негайно викинути і помити руки.
3. Уникайте тісного контакту з усіма, хто має лихоманку і кашель.
4. Якщо є підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, скоріше зверніться до лікаря і повідомте йому попередню історію подорожей.
5. Відвідуючи ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами і поверхнями, які контактують з тваринами.
6. Не вживайте в їжу сирі або недостатньо термічно оброблені продукти тваринного походження.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...