середа, 11 березня 2020 р.

З Кобзаревим словом у серці



Поет-борець, поет-патріот, поет-геній... Скільки переживань, скільки випробувань було на шляху Тараса Григоровича Шевченка?!

   Ще в дитячі роки залишився круглою сиротою. Щоб отримати скупі знання, відвідував школу сільського дяка, а разом з ними і суворі кари та знущання вчителя.
     Прагнення навчатися малювати водило хлопчика від села до села у пошуках вчителя. Він був і за наймита, і терпів знущання вічного п’яного дяка.
    Але, незважаючи на це, Шевченко стає і художником, і поетом. А зла доля і далі не залишає його. Тараса Шевченка було заарештовано і заслано рядовим солдатом у далекі оренбурзькі степи із забороною писати і малювати. Однак поет не скорився долі і девізом свого життя проголосив такі слова: «Караюся, мучуся… але не каюся…»
    І незважаючи на тернисті стежки свого життя, Шевченко стає для нас поетом, художником, вчителем і пророком.
         У день 206 річниці з дня народження Тараса Шевченка учні прослухали розповідь про нелегке життя Тараса. Завбібліотекою Вібла Б.П. провела екскурс «Живописна Україна у творах Кобзаря», ознайомила із літературним колажем «До Шевченкових джерел».Також діти переглянули мультсеріал «Книга-мандрівка.Україна. Як Тарас Шевченко став зіркою» та екранізацію віршів «Садок вишневий коло хати», «Тополя». Декламували вірші, представили ілюстрації до творів, взяли участь у загальношкільному конкурсі читців поезії Шевченка.
         Відвідали кімнату-музей Т.Г.Шевченка. Завдяки вчительці української мови та літератури Бартніцькій О.М. та учням 7 класу більше дізнали про життєвий і творчий шлях поета.




















        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...