субота, 9 листопада 2019 р.

Мова солов'їна - надзвичайне диво-дивина




Мова –одне з багатьох див, створених людьми. Вона відзеркалює душу народу, його історію. Це той інструмент, який обєднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба любити, шанувати, плекати і розумно збагачувати. А особливо сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Тому щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови.

З нагоди свята учні створили хмару слів «Яка моя мова?», новими художніми роботами оновили постійно діючу виставку малюнків «Ми талановиті». Проявили набуті знання з української мови, виконавши ряд завдань із книжечки-пам’ятки «9 листопада - День української писемності та мови»: четвертокласники складали сенкан «Мова», з допомогою малюнкових піктограм розшифровували прислів’я, декламували вірші про рідну мову. Першокласники виконували цікаві словниково-логічні вправи.
Святкування продовжили у сільській бібліотеці. Ознайомились із книжково-ілюстративною виставкою «9 листопада – День української писемності та мови». Кожен власноруч виготовив тематичну інформаційну закладку, яка стала окрасою колективного колажу-закладки «Мова має значення».
Мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво-дивина – рідна мова!


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...