субота, 23 березня 2019 р.

Там, де закінчується вода, там закінчується життя!




Вода – це основа життя, а якість життя великою мірою залежить від якості води.Тому у числі міжнародних свят, що закликають звернути увагу на збереження планети і її ресурсів, важливе місце займає День води.
Ідея відзначати Всесвітній день водних ресурсів або День води належить Організації Об’єднаних Націй. Щороку це свято окреслює певний новий аспект проблеми забезпечення прісною водою. Починаючи з 1994 року воно присвячується  якійсь окремій темі. У 2019 році тематика Всесвітнього дня води - «Вода для всіх».
Головне завдання цього дня – привернути увагу громадськості до стану водних об'єктів і проблем, пов'язаних з їх відновленням і охороною; замислитися щодо значення води в житті кожної людини на Землі; привернути увагу до проблем нестачі питної води, необхідності збереження та раціонального використання водних ресурсів, приймати необхідні заходи для вирішення проблеми постачання населенню питної води; інформувати громадськість про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води та водних ресурсів в цілому.
Завдяки проведеному заходу «Там, де закінчується вода, там закінчується життя», учні дізналися про способи очищення води, зрозуміли наслідки забруднення води та необхідність ощадливого користування водними ресурсами. Також переглянули  відеоролик «Річки України», рекомендований Міністерством освіти і науки згідно зі зверненням Державного агентства водних ресурсів України, у якому в доступному та цікавому для школярів форматі міститься інформація про унікальні українські річки. Неоціненне значення води передали у своїх малюнках – крапельках, якими прикрасили колективно створений плакат «Вода – це життя! Бережіть воду!»
Кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а хтось вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води.
Також учні долучилися до всесвітнього екологічного флешмобу # Trashtag Challenge – розчистили потічок та прибрали біля криниці, з якої завжди можна напитися прохолодної джерельної водички.
Бережіть воду – піклуйтесь про майбутнє! Не будьте байдужими, не стійте осторонь!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...