субота, 17 листопада 2018 р.

Толерантне ставлення людини збереже планету від негод


«Жив собі хлопець із жахливим характером. Якось батько дав йому мішок із цвяхами і сказав по одному забивати у паркан щоразу, коли хлопець втратить терпець і посвариться з кимось. Першого дня хлопець забив 37 цвяхів. Згодом він навчився себе опановувати, і кількість забитих цвяхів щодня зменшувалася. Хлопець зрозумів, що легше навчитися стримувати свої емоції, ніж забивати цвяхи. Нарешті настав день, коли він не забив жодного цвяха. Син підійшов до батька і сказав про це. Тоді батько наказав синові витягти з паркана по цвяху в ті дні, коли він не втратить самоконтролю і ні з ким не посвариться. Минали дні, і згодом син міг сказати батькові, що в паркані не залишилося жодного цвяха. Батько підвів сина до огорожі і сказав: «Ти добре поводишся, синку, але подивися, скільки дірок залишилося… Огорожа вже ніколи не буде такою, як колись…»
У Міжнародний день толерантності (16 листопада) учні з’ясували значення слова «толерантність», а також створили плакат «Толерантність – запорука миру!», матеріали для якого надала практичний психолог Вібла Ю.В.
Для кращого розуміння того, як бути толерантними, діти прослухали і обговорили «Притчу про цвяхи».
         На завершення тижня доброти і толерантності школярі власноруч створили рамку для «Портрета добрих дітей» та презентували малюнки на тему «Добро творіть і бережіть у серці!»
Робіть добро, будьте толерантними і памятайте, що толерантність й доброта – два крила, на яких тримається людство!











Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...