субота, 24 листопада 2018 р.

85-ті роковини вшанування пам'яті жертв Голодомору "Згадайте нас, бо ми колись жили"


День пам’яті жертв Голодомору — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на останню суботу листопада.
З метою  формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє було проведено цикл заходів "Згадайте нас, бо ми колись жили". 85-ті роковини вшанування пам’яті жертв Голодомору проходили під гаслом «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!»
         Перший урок «Минувшини чорні рядки і пам'яті світла скорбота" як Урок пам’яті жертв Голодомору,  присвячений незабутнім і надто гірким сторінкам людської пам’яті. Учні згадали про ці трагічні події, виготовили "Панно пам'яті про Голодомор", доповнили тематичну композицію «Голод 33-го – біль душі і спомин серця» «колосками пам’яті» та свічками-вогниками, які нагадують, що ми не маємо права забути мільйони жертв Голодомору. Діти оформили і презентували «Книжечки про Голодомор», переглянули анімаційний фільм «Голодний дух» та соціальний відеоролик «Де б ти не був – вшануй!» і отримали пам’ятку-заклик «Запали свічку». Також долучилися до загальношкільної акції «Незабудки пам’яті».
Пам’ять про Голодомор є невід’ємним елементом національної ідентичності, яка об’єднує українців всього світу.


 























Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...