субота, 2 червня 2018 р.

Незабутня подорож мальовничою Золочівщиною

Кожна пора року хороша, але що може бути прекраснішим за літо?  Канікули… Діти мають право на відпочинок. 1 червня - у Міжнародний день захисту дітей учні подорожували чарівними куточками рідної Золочівщини.
«Ми, учні та вчителі, щиро вдячні Богу, що живемо на такій Святій землі, де жив Маркіян Шашкевич…» - такі слова подяки ми залишили у книзі відгуків після екскурсії  у село Підлисся 12 червня 2014 року.
 А сьогодні знову ступаємо стежками о.Маркіяна. У музеї-садибі Маркіяна Шашкевича діти дізналися про життєвий і творчий шлях поета, ознайомилися з особистими речами, інтер’єром хати.






 

 




Незабутні враження отримали від поїздки у Гавареччину – гончарний центр Львівщини. Завдяки гаварецькій чорнодимленій кераміці це невеличке село відоме не тільки в Україні, а й у світі.
           Про найдавніший вид народного мистецтва, зокрема про палітру природніх кольорів глини, температуру та час випалу виробів у гончарській печі (900-1000 градусів, 12 год), процес виготовлення посуду дізналися з майстер-класу, який провели народні майстри п.Михайло та п. Володимир. Найцікавіше, що кожен працював на гончарному крузі, з маленької грудочки глини власноруч виготовляючи сувеніри на згадку.

 



 


Наші вироби. Пишаємося!

Футбол у Гавареччині

 Також відвідали криївку, в якій жили повстанці.



Щиро дякуємо дирекції та водієві шкільного автобуса Мельнику Б.І.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...