середа, 23 січня 2019 р.

День Соборності - свято народної єдності

День Соборності України – свято народної єдності, що відзначається в память про події, які об’єднали українців східної і західної країни у далекому 1919 році.
         21 січня було проведено перший урок «На світі багато чудових країн, мені наймиліша безсмертна моя Україна». Учні переглянули документальний відеофільм «Події 100-літньої давності: ЗЛУКА ЗУНР і УНР».
22 січня школярі взяли участь у загальношкільному флешмобі «Живий ланцюг єднання». Також завітали до сільської бібліотеки на годину українознавства «Соборна Україна – погляд у минуле. 100 років Соборності». Діти представили малюнки на конкурс «Соборна Україна – це значить, що наша Держава – єдина», декламували патріотичні вірші та долучилися до акції «Розгорнімо прапор України як символ нашої єдності та перемоги».

День Злуки – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, які вдень та вночі захищають наші воїни. Вічна слава Героям – борцям за Соборність і Незалежність України.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...