субота, 13 жовтня 2018 р.

Захисникам України присвячується…


Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна
Козацька моя Україна
Хлібів золотих сторона...

14 жовтня - у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва та Днем створення УПА відзначається свято – День захисника України (Указ Президента від 14 жовтня 2014 року № 806/2014).
Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час військового параду в Києві 24 серпня 2014 року відзначив: «… Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої!»
З метою вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу для учнів проведено серію заходів «Захисникам України присвячується…»
Школярі розказали про величне свято – Покрову Пресвятої Богородиці - покровительку козацтва, річницю створення УПА та історію виникнення державного свята – День захисника України.
Обговорили буклет «Герої УПА», переглянули серію відеороликів «Невигадані історії. Історії з фронту» та слайд-шоу «Будні і свята мужніх воїнів»(фото надані бійцями 24-ї ОМБр), проявили спритність, винахідливість, витримку у змаганнях «Ми роду козацького діти».
Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів та поклали квіти на могилу Петра Скобельського – лікаря І-ї Української дивізії УПА та Івана Зварича «Цвіркуна».
Прийми нас, Мати, під свій Покров,
Тобі даруєм серце й любов,
Від нужд і горя нас збережи,
В лихій годині нам поможи…


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Різдвяні посиденьки: Світло надії

  25 грудня 2023 року українці вперше офіційно відзначатимуть Різдво за Новоюліанським календарем. Вже стало доброю традицією, напередодні с...